Projekt Za jednak start - Vođinci, 22.4.2023.

U Dječjem vrtiću Mladost u Vođincima za roditelje, odgojitelje, pomoćnike za djecu s teškoćama u razvoju i druge održana je besplatna edukacija u okviru projekta Za jednak start čiji je nositelj Udruga Sidro. Edukacijske rehabilitatorice Josipa Blažević i Rina Bilota, te psihologinje Lidija Budimir i Marija Krip, interaktivno su provele sve prisutne kroz teoriju, praksu i vlastita iskustva.
Edukacije su koncipirane kao nekoliko edukacijska modula, pa će tako kroz module za odgojitelje biti riječi o komunikaciji, jeziku i govoru, o vizualnoj podršci, o važnosti igre, o razvojnim stadijima i suradničkim odnosima u predškolskoj ustanovi, o roditeljstvu kao bazi sigurnog odrastanja. Za roditelje će se edukacija istovremeno održavati u drugoj grupi u susjednom prostoru, a u sklopu edukacije za roditelje govorit ćemo o razvojnim stadijima i roditeljskim vještinama, roditeljstvu kao bazi sigurnog odrastanja, komunikaciji, jeziku i govoru, vizualnoj podršci i važnosti igre, na način roditeljima razumljiv i primjenjiv u odnosu na njihovo dijete.
Projekt, tako i same edukacije, financijski je podržan od strane EEA i Norveških grantova, stoga smo u mogućnosti bez ikakvog troška za sudionike održati niz predavanja i radionica diljem Hrvatske. Projekt je započeo u rujnu 2022., trajat će do rujna 2023. godine, a kao prvu destinaciju održavanja edukacija uživo, odabrali smo općinu Lukač, nakon čega je radionica održana u Glini, a nakon toga je uslijedila radionica u Vođincima. Odabir je isključivo lokacijski, s namjerom da i manjim, vrlo uspješnim predškolskim ustanovama omogućimo sudjelovanje. Svi sudionici će dobiti stručne materijale koje smo pripremili, kao i potvrde o sudjelovanju, te trajnu podršku i kontakte za sva dodatna stručna pitanja na koja će naši suradnici rado odgovoriti kada god se ukaže potreba.

Pročitajte još i ...

info@udruga-sidro.hr
Copyright © Udruga Sidro
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram